topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce alla norma

Casarecce alla norma

met aubergine, cherrytomaten en ricotta

Waar of niet waar? Pasta alla norma, een typisch Siciliaans gerecht, is vernoemd naar een opera. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse basilicum en oregano

90 gram

Casarecce

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

0.13 pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

25 gram

Geraspte Parmigiano Reggiano

25 gram

Ricotta

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)880 kcal
Energie (kJ)3683 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers25 g
Vezels7.3 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Hapjespan

Instructies

Casarecce koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Snijd de aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes van het basilicum en de oregano en snijd fijn. Kook de casarecce, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Aubergine bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de Midden-Oosterse kruidenmix 1 minuut. Voeg de aubergineblokjes toe en roerbak 6 - 8 minuten goudbruin.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 blik cherrytomaten en 1/8 pak tomatenblokjes. Voeg de oregano toe en 1 tl suiker per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 - 6 minuten sudderen.

Serveren
4

Voeg 2 el kookvocht per persoon, de casarecce, de aubergineblokjes, de helft van het basilicum en de helft van de kaas toe aan de tomatensaus. Roer goed door en laat nog 2 minuten sudderen. Verdeel de casarecce alla norma over diepe borden en garneer met de overige kaas en het basilicum. Serveer met de ricotta.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?