Caprese Tartare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Caprese Tartare

with fresh basil | 2 servings

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

375 gram

Rode cherrytomaten

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Vers basilicum

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1331 kJ
Energie (kcal)318 kcal
Vetten24.2 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten9.1 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels3.9 g
Eiwitten14 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Kom

Instructies

1
  • Roughly chop the tomatoes. 
  • Tear the mozzarella into small pieces. 
  • Finely chop half of the basil.
  • Add the tomatoes, mozzarella, and chopped basil to a bowl, along with the extra virgin olive oil and balsamic vinegar. Season with salt and pepper and mix together.
2
  • Divide the mixture into two small bowls, then press down on each bowl with the back of a spoon.
  • Cover and chill in the fridge for 30 minutes.
3
  • Place a plate on top of each bowl, then invert and gently lift the bowl to release the caprese domes.
  • Drizzle the basil crème on top.
  • Garnish with the rest of the basil leaves and serve.