
Camembert uit de oven
met rozemarijn, pikante uienchutney en walnoten
Labels:
Veggie
•Recept
Allergenen :
Walnoten
•Rogge
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 takje(s)
Verse rozemarijn
20 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
40 gram
Pikante uienchutney
2 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)
240 gram
Franse camembert
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Ovenschaal
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Verwijder de verpakking van de camembert en leg de camembert met de gekerfde kant naar boven in een ovenschaal.
- Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de bovenkant van de kaas, tot 2 cm van de rand (zie Tip).
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en ris de blaadjes van de rozemarijn.
Tip: Als je te ver doorsnijdt dan vloeit de camembert over de rand.
2
- Verdeel de knoflook en rozemarijnblaadjes over de sneetjes die je in de camembert hebt gemaakt.
- Verdeel de walnootstukjes over de kaas en besprenkel met 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el honing.
3
- Bak de baguette 8 - 10 minuten in de oven.
- Bak de camembert de laatste 7 minuten mee.
4
- Snijd de baguette in dunne plakjes. Serveer samen met de pikante uienchutney en de camembert.
- Breng de camembert op smaak met peper en zout.