Calorie Smart & Quick: 20/25 min - Bread
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Calorie Smart & Quick: 20/25 min - Bread

with tzatziki potato salad and tomatoes

Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Noten, Gluten)

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Mini-komkommer

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Rode ui

150 gram

Aardappelen

15 gram

Groene olijven

¼ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2866 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten71.9 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels11.1 g
Eiwitten33.3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan and salt it generously. Wash and dice the potatoes and boil for 12 - 15 minutes until done.
  • Chop the onion into half rings.
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan over medium-high heat. Fry the chicken burger and onion for 8 -10 minutes or until done, turning regularly.
2
  • Cut two tomato slices per person for on the burger and cut the rest in wedges
  • Roughly chop the olives. 
  • Dice the cucumber.
  • Crush or mince the garlic.
  • Add the yogurt, 2/3 of the Greek style cheese, garlic and dill to a tall container and use a handheld mixer to blend. 
3
  • Set 1/3 of the yogurt-mixture aside to use on the hamburger.
  • In a bowl mix the potato and half of the cucumber with the rest of the yogurt mixture. Season to taste with salt and pepper. 
  • In a second bowl mix the tomato with the olives, rest of the cucumber and Greek style cheese. Add the balsamic vinegar and season to taste with salt, pepper and the extra vierge olive oil
4
  • Serve the burgers on the buns with the tomato slices, red onion and the yogurtspread. 
  • Serve the potato-cucumber and tomato salad on the side.