Burrata-salade met krokant gebakken spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen

Wist je dat ciabatta ook het Italiaanse woord is voor pantoffel?

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

20 gram

Pesto genovese

2 plak(ken)

Ontbijtspek

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

1 stuk(s)

Burrata

20 gram

Gedroogde vijgenstukjes

5 gram

Vers basilicum

4 ml

Olijfolie met balsamico

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1014 kcal
Energie (kJ)4243 kJ
Vetten71 g
waarvan verzadigd32 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers22 g
Vezels8.5 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de knoflook in fijne plakjes. Halveer de cherrytomaten en meng de cherrytomaten op een bakplaat met bakpapier met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.

Ui karamelliseren
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Smelt 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de rode ui toe en bak 10 minuten. Blus af met 1/2 tl suiker en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.

Ontbijtspek bakken
3

Meng de groene pesto met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon in een kleine kom. Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 10 - 12 minuten krokant in de oven.

Croutons maken
4

Snijd de ciabatta in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de blokjes krokant. Voeg wat extra olijfolie toe als de croutons gaan aanbranden. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Voeg de gebakken cherrytomaten toe aan een saladekom. Meng de tomaatjes met de salademix en de pestodressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd het basilicum grof en meng door de salade. Verkruimel het krokante ontbijtspek en houd apart.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de gekaramelliseerde rode ui, de vijgenstukjes en de croutons. Leg 1 burrata per persoon in het midden van de salade. Verdeel de krokante spekstukjes over het geheel. Besprenkel tot slot met de olijfolie met balsamico en breng op smaak met peper en zout.