HelloFresh
Mijn bestellingen
arrow right iconarrow right icon
Menu voor 30 Mar tot 05 Apr
arrow right iconarrow right icon
Burger op Italiaanse wijze
topBanner
Burger op Italiaanse wijze

Burger op Italiaanse wijze

Met tomatensalsa, basilicummayonaise en pijnboompitten

QUICK & EASY
Lees meer

Met ingrediënten als basilicumcrème, Parmezaanse kaas en pijnboompitten geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in de knapperige ciabatta en waan je voor even in Italië... Buon appetito!

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

50 g

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

40 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuks

Half-om-half hamburger

10 g

Pijnboompitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Rucolamelange

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4067 kJ
Energie (kcal)972 kcal
Vetten70.0 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels6 g
Eiwitten40 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Kleine kom
Kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta in 6 – 8 minuten bruin. • Snijd de tomaat en de pruimtomaat in kleine blokjes. • Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano grof.

2

• Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

3

• Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. • Strooi in de laatste minuut de helft van de parmigiano reggiano over de burgers. • Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

• Snijd de ciabatta's in tweeën en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de rucolamelange naar wens. • Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. • Garneer de salade met de pijnboompitten en de overige parmigiano reggiano.