Rijkbelegde Italiaanse hamburger

Rijkbelegde Italiaanse hamburger

Met een frisse salade

20 minuten
Lees meer

Met ingrediënten als basilicumcrème, Parmezaanse kaas en pijnboompitten geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in de knapperige ciabatta en waan je voor even in Italië... Buon appetito!

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)SojaGlutenbevattende granenEiMosterd
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

2 stuks

Ciabatta, wit

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja, Glutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

50 g

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

40 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Half-om-halfburger

10 g

Pijnboompitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Radicchio, rucola & bladsla

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)4029 kJ
Energie (kcal)963 kcal
Vetten68.0 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels5 g
Eiwitten40 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Oven
Kleine kom
Kom
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta in 6 – 8 minuten bruin. • Snijd de tomaat en de pruimtomaat in kleine blokjes. • Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano grof.

2

• Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

3

• Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. • Strooi in de laatste minuut de helft van de parmigiano reggiano over de burgers. • Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

• Snijd de ciabatta's in tweeën en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de radicchio, rucola en bladsla naar wens. • Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. • Garneer de salade met de pijnboompitten en de overige parmigiano reggiano.