Burger met pittige groene peper en piccalilly
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger met pittige groene peper en piccalilly

Burger met pittige groene peper en piccalilly

Met aardappelpartjes en salade

Deze burger is lekker sappig en snel klaar. Doordat de aardappels al voorgekookt zijn, hoeven ze minder lang in de oven en zijn ze sneller krokant. De pittige groene peper die je erbij bakt en de zoetzure piccalilly maken het een spannend gerecht.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Gluten
Gerst
Tarwe
Soja
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelpartjes

1 tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Pruimtomaat

0.3 stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Groene peper

50 gram

Gemengde sla

1 stuk(s)

Biologisch bruin rozenbroodje

(Bevat Gluten, Gerst, Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Lupine, Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

25 gram

Piccalilly

(Bevat Gluten, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing

2 tl

Mosterd

2 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3510 kJ
Energie (kcal)839 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen in de oven
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en meng met de tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelwedges 15 – 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.

Salade maken
3

Maak een dressing van de honing, mosterd en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom de dressing met de gemengde sla, tomaat en komkommer. Bak het rozenbroodje 4 – 6 minuten mee in de oven.

Burger bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de hamburger, samen met de groene peper, 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en houd de hamburger warm in de pan.

Beleggen
5

Snijd ondertussen het rozenbroodje doormidden en besmeer de onderkant met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade, leg de burger erop, bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger (zie tip).

Serveren
6

Verdeel de burger, aardappelwedges en overige salade over de borden en serveer met de rest van de piccalilly.