Bulgursalade met kipgyros en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalade met kipgyros en labne

Bulgursalade met kipgyros en labne

met rode biet, komkommer en avocado

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Klimaatbewust
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode biet

70 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipgyros

20 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Avocado

Zelf toevoegen

⅓ el

Olijfolie

¼ tl

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)743 kcal
Energie (kJ)3110 kJ
Vetten39.8 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten54.8 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels16.1 g
Eiwitten32.7 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Koken
1

Breng 150 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm (zie Tip). Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Tip: Wil je geen rode vingers na het schillen van de rode biet? Vet je vingers in met een beetje olijfolie voordat je ze gaat schillen.

Bulgur koken
2

Weeg de bulgur af. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog (zie Tip). Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Let op: je gebruikt niet alle bulgur. De overgebleven bulgur kun je lekker in een lunchsalade verwerken de volgende dag. Ben je een grote eter? Gebruik dan alles en kook de bulgur in 175 ml bouillon per persoon.

Snijden en mengen
3

Scheur ondertussen de slamix klein. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.

WeetjeAvocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Kipgyros bakken
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of tot de kipgyros gaar is. 

Bulgur  mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur, de rode biet, de avocado, de slamix en 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met de komkommerplakjes en kipgyros. Garneer het gerecht met de labne.