Bulgursalade met kipgyros en avocado
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalade met kipgyros en avocado

Bulgursalade met kipgyros en avocado

met rode biet, komkommer en yoghurt-citroendressing

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Die worden gestoomd, gedroogd en tot slot gebroken - het resultaat zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode biet

70 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

30 gram

Mesclun

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipgyros

25 gram

Biologische halfvolle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2574 kJ
Energie (kcal)615 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers5 g
Vezels13 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Bulgur koken
2

Weeg de bulgur af. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
3

Scheur ondertussen de mesclun klein. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.

Kipgyros bakken
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of totdat de kipgyros gaar is. Meng ondertussen in een kleine kom de halfvolle yoghurt met de olijfolie met citroen en breng op smaak met peper en zout.

Bulgur  mengen
5

Meng in een saladekom de bulgur, de rode biet, de avocado, de mesclun en 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met de plakjes komkommer en garneer het gerecht met de yoghurt-citroendressing.