Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Die worden gestoomd, gedroogd en tot slot gebroken - het resultaat zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode biet
70 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
30 gram
Mesclun
½ stuk(s)
Avocado
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kipgyros
25 gram
Biologische halfvolle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 ml
Olijfolie met citroen
175 ml
Groentebouillon
1 el
Witte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
Weeg de bulgur af. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
Scheur ondertussen de mesclun klein. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of totdat de kipgyros gaar is. Meng ondertussen in een kleine kom de halfvolle yoghurt met de olijfolie met citroen en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de bulgur, de rode biet, de avocado, de mesclun en 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgursalade over de borden. Serveer met de plakjes komkommer en garneer het gerecht met de yoghurt-citroendressing.