Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas

Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas

met rozijnen en pompoenpitten

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

75 gram

Zoete aardappel

5 gram

Verse munt en tijm

45 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ tl

Gemalen komijnzaad

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

65 gram

Rode cherrytomaten

15 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

30 gram

Mesclun

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)590 kcal
Energie (kJ)2469 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers25 g
Vezels16 g
Eiwitten18 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Meng alle groenten in een grote kom met de tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Bulgur bereiden
2

Meng de bulgur met het gemalen komijnzaad in een kleine pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer de bulgur los daarna los met een vork.

Salade voorbereiden
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de cherrytomaten. Snijd de verse munt fijn. Meng de cherrytomaten en verse munt alvast met de rozijnen en mesclun in een saladekom. Verkruimel de verse geitenkaas en houd apart.

Dressing maken
4

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Salade afmaken
5

Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de geitenkaas en pompoenpitten.