Bulgurbowl met kipgehakt en zelfgemaakte tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met kipgehakt en zelfgemaakte tortillachips

Bulgurbowl met kipgehakt en zelfgemaakte tortillachips

met Mexicaanse kruiden, avocado en tomaat

Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)998 kcal
Energie (kJ)4175 kJ
Vetten56.5 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten78.5 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels17 g
Eiwitten34.9 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog (zie Tip). Roer regelmatig door.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle bulgur, maar gebruik 2/3. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Kipgehakt bakken
2
  • Snijd de tortilla's in pizzapunten, zodat je grote tortillachips krijgt. Besprenkel met per persoon: 1/4 zakje Mexicaanse kruiden en 1/4 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven. 
  • Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 1 minuut. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.

Let op: de Mexicaanse kruiden zijn een beetje pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kruiden of houd apart.

Dressing maken
3
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in een kom de mayonaise met de overige Mexicaanse kruiden en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1 tl water.
  • Meng met een vork tot een dressing.
  • Breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over kommen of diepe borden.
  • Garneer de bowl met het kipgehakt, de tomatenblokjes, de avocadoblokjes, tortillachips en de overige limoenpartjes.
  • Besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.