HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFreekeh Linzensalade Met Rode Biet En Geitenkaas
topBanner
Freekeh-linzensalade met rode biet en geitenkaas

Freekeh-linzensalade met rode biet en geitenkaas

met peer, little gem en walnoten

Lees meer

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?

Labels:CaloriebewustVeggieExtra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)SpeltGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

60 gram

Groene linzen

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Walnootstukjes

250 gram

Gekookte rode bieten

1 stuk(s)

Peer

2 stuk(s)

Little gem

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

75 gram

Freekeh

(BevatSpelt, GlutenKan bevattenSoja)

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

500 ml

Groentebouillon

1.5 el

Roomboter

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)702 kcal
Energie (kJ)2937 kJ
Vetten33.3 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten72.1 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels17.7 g
Eiwitten24.3 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg 30 g linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 5 minuten de aangegeven hoeveelheid freekeh toe en kook mee. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Freekeh heeft een harde korrel; deze blijft hard tijdens het koken.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in partjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de walnootstukjes op middelhoog vuur. Bak de peerpartjes 1 - 2 minuten per kant.

4

Verkruimel de verse geitenkaas. Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de rode biet en de helft van de geitenkaas toe aan een saladekom.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

5

Voeg de freekeh, de linzen en de helft van de peer toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de walnootstukjes erover. Garneer met de overige geitenkaas en peer.