Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
60 gram
Groene linzen
1 stuk(s)
Ui
20 gram
Walnootstukjes
250 gram
Gekookte rode bieten
1 stuk(s)
Peer
2 stuk(s)
Little gem
75 gram
Verse geitenkaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 zakje(s)
Italiaanse kruiden
75 gram
Freekeh
(BevatSpelt, GlutenKan bevattenSoja)2 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
500 ml
Groentebouillon
1.5 el
Roomboter
1 el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg 30 g linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 5 minuten de aangegeven hoeveelheid freekeh toe en kook mee. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Freekeh heeft een harde korrel; deze blijft hard tijdens het koken.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in partjes. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de walnootstukjes op middelhoog vuur. Bak de peerpartjes 1 - 2 minuten per kant.
Verkruimel de verse geitenkaas. Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de rode biet en de helft van de geitenkaas toe aan een saladekom.
Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!
Voeg de freekeh, de linzen en de helft van de peer toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de walnootstukjes erover. Garneer met de overige geitenkaas en peer.