Bulgur-linzensalade met geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur-linzensalade met geitenkaas

Bulgur-linzensalade met geitenkaas

met avocado en amandelschaafsel

.

Allergenen :
Gluten
•Amandelnoten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

45 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 stuk(s)

Avocado

1 bakje(s)

Botersla

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

450 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3339 kJ
Energie (kcal)798 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten16 g
waarvan suikers13 g
Vezels7 g
Eiwitten7 g
Zout3 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Saladekom

Instructies

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon met ruim water in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Ui karamelliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en suiker toe.Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige geitenkaas, citroenparten en de avocado.