HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgur Bowl Met Homemade Hummus
topBanner
Bulgur bowl met homemade hummus

Bulgur bowl met homemade hummus

met geroosterde groenten en pita

Lees meer

Normaal gesproken maak je hummus van kikkererwten en tahin. Wij hebben er een eigen draai aan gegeven door yoghurt, aubergine en gepofte knoflook toe te voegen.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

45 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Kumato tomaat

1 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

1 stuk(s)

Citroen

1 pak(ken)

Kikkererwten

75 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

4 stuk(s)

Volkoren pitabroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

150 ml

Groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3487 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels26 g
Eiwitten28 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg de bulgur toe aan de bouillon en kook, afgedekt, in 15 – 17 minuten gaar op laag vuur. Roer regelmatig door. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met zout. Snijd de paprika in grove stukken en de rode ui in halve ringen. Meng beide in een saladekom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel bij de aubergine over de bakplaat. Leg de knoflookteen, ongeschild, bij de groenten en bak alles 20 – 25 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn.

3

Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes van 1/2 bij 1/2 cm. Snijd de verse munt en bladpeterselie fijn. Pers de citroen uit. Meng in dezelfde saladekom de tomatenblokjes met het grootste deel van de munt en peterselie en per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak. Bewaar apart.

4

Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de kikkererwten in een hoge kom met de yoghurt-tahinsaus, het gemalen komijnzaad en per persoon: 1 el water, 1/2 el citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng flink op smaak met zout en voeg peper toe naar smaak. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde hummus. Bewaar apart.

5

Bak de pitabroodjes 3 – 5 minuten in de oven of broodrooster. Voeg de bulgur en de helft van de aubergine toe aan de saladekom met de tomatenblokjes en roer goed door. Haal de knoflook voorzichtig uit de schil en voeg samen met de overige aubergine bij de hummus. Mix opnieuw glad. Proef de hummus en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.

6

Schep de hummus op een groot bord en veeg de hummus met de bolle kant van een lepel naar de zijkanten van het bord. Leg de ui en paprika naast de hummus en schep de tabouleh erbij. Garneer het gerecht met de overige munt en peterselie. Besprenkel eventueel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de pitabroodjes.