HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgogibowl Met Biefstukreepjes En Zoetzure Groenten
topBanner
Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten

Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten

met Koreaanse-stijl saus en gekookt ei

Supersnel
Lees meer

Weinig tijd om in de keuken te staan? We hebben de wittekool en wortel alvast voor je gesneden, waardoor je dit recept supersnel op tafel zet.

Labels:Lekker snel
Allergenen :GlutenTarweSojaSesamzaadSulfietVisEiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

70 ml

Bulgogisaus

(BevatGluten, Tarwe, Soja, Sesamzaad, Sulfiet, Vis)

200 gram

Biefstukreepjes

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Komkommer

5 gram

Zwart sesamzaad

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Glutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Wittekool en peen

½ stuk(s)

Rode peper

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2857 kJ
Energie (kcal)683 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels4 g
Eiwitten38 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de biefstukreepjes uit de koelkast. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg in de laatste 5 - 6 minuten de eieren toe en kook ze halfzacht. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de eieren schrikken in koud water. Meng ondertussen in een kom de biefstukreepjes met de sesamolie en de sojasaus. Laat even staan, zodat de smaken kunnen intrekken.

2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittekool en wortel met een snufje zout en per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Laat staan tot serveren.

3

Verhit, wanneer de rijst en eieren nog 5 minuten moeten koken, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 1 minuut. Voeg de bulgogisaus en de biefstukpuntjes met marinade toe en roerbak 2 - 4 minuten.

4

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de biefstukpuntjes met de saus erover. Pel het ei en snijd doormidden. Leg het gehalveerde ei op het bord. Schep de wortel en wittekool ernaast. Leg de komkommerschijfjes erbij. Garneer met het zwarte sesamzaad.