Skip to main content
Bruschetta’s met snelle perenjam en geitenkaas

Bruschetta’s met snelle perenjam en geitenkaas

Voor dit lekkere tussendoortje maak je zelf perenjam. Dit lijkt een tijdrovende bezigheid, maar wij hebben een methode waarmee je zó klaar bent. De peer snijden, ingrediënten in een steelpan, laten pruttelen en klaar is kees. Ook leuk: maak iets meer jam en bewaar dit in lege potjes. Ontzettend leuk om uit te delen!

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 4 people

unit

Peer

unit

Handsinaasappel

unit

Steranijs

unit

Bruine ciabatta

(Contains: Gluten, Soy, Milk)

unit

Verse geitenkaas

(Contains: Milk)

unit

Gemalen peper

Not included in your delivery

g

Bruine suiker

pinch

Zout

tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

Nutrition Values

/ per serving
Calories0 kcal
Fat0 g
Saturated Fat0 g
Carbohydrate0 g
Sugar0 g
Dietary Fiber0 g
Protein0 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Saucepan

Cooking Steps

Snijd de peer.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de peer in kleine blokjes. Was de handsinaasappel grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

2

Meng de basterdsuiker, steranijs en een snufje zout in een steelpan met deksel en laat de suiker om matig vuur al roerende licht bruin kleuren, karamelliseren. Voeg de peer en 1 tl sinaasappelrasp toe, zet het vuur laag en roer goed door.

Prak de jam grof.
3

Voeg vervolgens de zwarte balsamicoazijn toe en 3 el sinaasappelsap. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal daarna de deksel van de pan en laat de jam als nodig inkoken zodat deze verder indikt. Haal daarna de steranijs uit de pan en prak de jam grof met een vork of pureestamper.

Bak de ciabatta.
4

Snijd ondertussen de ciabatta in plakken, leg deze op een ovenrooster met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Smeer de olijfolie goed uit en bak de ciabatta 5 – 10 minuten in de oven goudbruin.

Beleg de ciabatta.
5

Beleg de ciabatta met de perenjam, verdeel de geitenkaas erover en garneer met olijfolie, gemalen peper en een klein beetje overgebleven sinaasappelrasp.

More delicious recipes with similar ingredients

Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade
Marokkaanse stijl kippendij met linzen

Marokkaanse stijl kippendij met linzen

met verse pappardelle en limoen-yoghurtsaus
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Quesadilla's met bietjes en geitenkaas

Quesadilla's met bietjes en geitenkaas

met walnoot, uienchutney en een frisse salade
Vegetarische pho met portobello

Vegetarische pho met portobello

met rijstnoedels, verse kruiden en bosui
Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

Gevulde varkensfilet met roomkaas, champignons en spekjes

met krieltjes en venkel-sinaasappelsalade
Frittata van zoete aardappel en boerenkool

Frittata van zoete aardappel en boerenkool

met feta, cranberrytopping en een sinaasappelsalade
Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

met knolselderijpuree en peersalade
Shakshuka met gekruide gehaktballetjes als extra

Shakshuka met gekruide gehaktballetjes als extra

met verse geitenkaas, peterselie en bierbostelbroodje
Dubbele portie varkenshaas met bietensalade

Dubbele portie varkenshaas met bietensalade

met krieltjes en gegrilde peer
Bietenwraps met geitenkaas

Bietenwraps met geitenkaas

met little gem, gebakken courgette en rode ui
Linzensalade met geitenkaas, sinaasappel en kappertjes

Linzensalade met geitenkaas, sinaasappel en kappertjes

met zelfgemaakte bruschetta's en wortel uit de oven
Rustieke crackers met verse geitenkaas

Rustieke crackers met verse geitenkaas

met avocado en alfalfa
Shakshuka met buffelmozzarella en parelcouscous

Shakshuka met buffelmozzarella en parelcouscous

met Italiaans gekruide rundergehaktballetjes als extra
Gekonfijte eendenpoot met sinaasappelsaus en aardpeerpuree

Gekonfijte eendenpoot met sinaasappelsaus en aardpeerpuree

met kastanjechampignons en amandel
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën
Bloemkoolsoep met krokante spekjes

Bloemkoolsoep met krokante spekjes

met hazelnoten en peterselie
Pasta met blauwekaas-champignonsaus

Pasta met blauwekaas-champignonsaus

met peer en spekjes
Naanpizza met gerookte zalm en prei

Naanpizza met gerookte zalm en prei

met rode ui, zure room, verse dille en een salade met peer

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Beef-Pork Burger with Cheesy Cauliflower Gratin

Beef-Pork Burger with Cheesy Cauliflower Gratin

with mashed potatoes, parsley & panko
Middle Eastern-Style Chicken with Giant Couscous & Eggplant

Middle Eastern-Style Chicken with Giant Couscous & Eggplant

with minted labneh & crunchy tomato-cucumber salad
Eggplant Naan Pizza

Eggplant Naan Pizza

with mushrooms & mozzarella
Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

in creamy sauce with capers & cherry tomatoes
Italian-Style Cottage Pie

Italian-Style Cottage Pie

with pork & a cheesy spinach topping
Pasta Pesto with Parmigiano Reggiano & Courgette

Pasta Pesto with Parmigiano Reggiano & Courgette

with parsley, basil & tomato
Udon Stir-Fry with Omelette Ribbons

Udon Stir-Fry with Omelette Ribbons

& for parents: sweet chili sauce, salted peanuts & coriander
Eggplant Fatteh with Crispy Chickpeas

Eggplant Fatteh with Crispy Chickpeas

with flatbread chips, tahini yogurt sauce & walnuts
Mee Goreng-Inspired Noodles with Chicken-Turkey Mince

Mee Goreng-Inspired Noodles with Chicken-Turkey Mince

with East Asian-style sauce, pak choi & crispy onions
Hot Honey Burger Pitas with Beetroot Spread

Hot Honey Burger Pitas with Beetroot Spread

with Greek-style cheese, yogurt sauce & cucumber salad
Tomato Fusilli with Basil & Grana Padano

Tomato Fusilli with Basil & Grana Padano

with mushrooms, lentils & Sicilian-style herbs
Beef & Cypriot-Style Cheese on Beetroot Flatbread

Beef & Cypriot-Style Cheese on Beetroot Flatbread

with za'atar, labneh & fresh herbs
Steak with Mascarpone-Broccoli Purée

Steak with Mascarpone-Broccoli Purée

with Parmigiano Reggiano, parsnip & onion jus
Salmon with Broccolini & Tahini Dressing

Salmon with Broccolini & Tahini Dressing

over bulgur with cherry tomatoes & toasted almonds
Pork Tenderloin with Pak Choi & Salad

Pork Tenderloin with Pak Choi & Salad

with salted peanuts & zesty sesame dressing
DIY Cheesy Tuna Melt Baguettes

DIY Cheesy Tuna Melt Baguettes

pick 'n' mix toppings: tomato, corn, fresh herbs & more!
Fast Pasta with a Mexican-Inspired Twist

Fast Pasta with a Mexican-Inspired Twist

with pork, cheese & sour cream
Tandoori-Style Turkey Salad

Tandoori-Style Turkey Salad

with mango chutney dressing, potatoes & pickled radish
Wild Boar Burger in Creamy Mustard Sauce

Wild Boar Burger in Creamy Mustard Sauce

with mashed potato, carrots & green beans
Flammekueche with Apple & Brie

Flammekueche with Apple & Brie

with potatoes & a crunchy cucumber salad