Brunch Box Mothers Day
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Brunch Box Mothers Day

with ham & cheese croissants and yogurt bowls | 4 servings

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Ei
•Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Afbak croissantjes

(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Soja, Ei, Noten, Sesamzaad)

500 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Ei)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

400 gram

Aardbeien

1 stuk(s)

Mango

100 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Handsinaasappel

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 plak(ken)

Achterham

120 gram

Cranberry-walnootmix

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

3 tl

Suiker

1 tl

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)9929 kJ
Energie (kcal)2373 kcal
Vetten114.6 g
waarvan verzadigd58.8 g
Koolhydraten242.8 g
waarvan suikers104.8 g
Vezels30 g
Eiwitten74.6 g
Zout5.6 g

Benodigdheden

•Kom
•Grote kom
•Garde
•Koekenpan
•Aluminiumfolie
•Bakplaat met bakpapier
•Mengkom
•Handmixer

Instructies

1
  • In a large bowl, combine the flour, baking powder and 2 tsp of sugar.
  • In a second bowl, whisk 2 eggs. Add 200 ml of buttermilk and whisk everything together until lots of bubbles start to form. 
  • Gently fold the egg mixture through the dry flour mixture and mix until a smooth batter forms. 
2
  • In a large frying pan, heat the sunflower oil over medium-high heat.
  • Pour the pancake batter in parts into the pan using a ladle. Fry about 3 or 4 pancakes at a time, for 1 - 2 minutes on each side.
  • Remove from the pan and keep warm under aluminium foil.
  • Repeat until all the batter is used. Add sunflower oil to the pan in between if needed.
3
  • Halve the croissants and divide the ham and cheese over the bottom halves. 
  • Top with the top halves and transfer the croissants to a parchment-lined baking sheet.
  • Bake in the oven for 6 - 8 minutes. 
4
  • In the meantime, peel and dice the mango. 
  • Divide the yogurt into four bowls. Top the bowls with the mango, cranberry & walnut mix and drizzle with honey to taste. 
5
  • Juice the oranges and serve the juice in four glasses. 
  • Slice the strawberries. 
  • Add the heavy cream and 1 tsp of sugar to a mixing bowl and mix with a handheld mixer until it forms stiff peaks. 
6
  • Transfer the pancakes to plates and top with the whipped cream and strawberries.
  • Arrange the croissants on a serving platter.
  • Lay the table with the yogurt bowls, orange juice and serve the strawberry pancakes.