Brunch box - December 2022 - NL only
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Brunch box - December 2022 - NL only

4 porties | Box met 4 brunchrecepten en vers sap

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Gluten
•Tarwe
•Amandelnoten
•Eieren
•Noten
•Pecannoten
•Gerst
•Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

280 gram

Danerolles - Kaneelrolletjes

(Bevat Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

1 bakje(s)

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Peer

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

½ zakje(s)

Gemalen kaneel

2 el

Honing

1 stuk(s)

Luxe kerststol

(Bevat Tarwe, Amandelnoten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Gluten Kan bevatten Gluten, Sulfiet, Noten, Sesamzaad, Soja)

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Noten, Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Avocado

8 plak(ken)

Ontbijtspek

6 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

4 gram

Tuinkers

25 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pecanstukjes

(Bevat Noten, Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

250 gram

Rode cherrytomaten

2 stuk(s)

Bagels met sesamzaad

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Sesamzaad)

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Poedersuiker

1000 ml

Sinaasappelsap

1 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

50 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

8 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)2154 kcal
Energie (kJ)9012 kJ
Vetten88.2 g
waarvan verzadigd29.1 g
Koolhydraten271.67 g
waarvan suikers150.3 g
Vezels19.88 g
Eiwitten56.47 g
Zout5 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Kleine steelpan
•Kleine kom
•Koekenpan
•Ovenschaal
•Schuimspaan
•Grote pan
•Serveerschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Open het blik kaneelrolletjes en rol het deeg uit.
  • Verwarm 4 el boter in een steelpan en voeg de kaneelsuiker en pecanstukjes toe. Verwarm 1 minuut op laag vuur.
  • Besmeer het deeg met de kaneel-pecan boter.
  • Rol het deeg op en snijd in 6 stukken. Leg de stukken op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 12 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen het glazuur. Pers de citroen uit boven een kleine kom. Voeg de poedersuiker en 50 ml melk toe en meng tot een glad geheel.
2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Halveer ondertussen de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes.
  • Smelt 2 el roomboter in de koekenpan en bak de peer 4 – 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren.
  • Zet het vuur hoog, voeg de honing, 1/2 zakje speculaaskruiden toe en karamelliseer de peer 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
3
  • Leg de cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met 1/2 el olijfolie, 2tl zwarte balsamicoazijn. Rooster de tomaten 10-15 min in de oven.
  • Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 8 – 10 minuten krokant in de oven.
  • Halveer de bagel. Besprenkel de bagel met 1/2 el olijfolie. Leg op een bakplaat met bakpapier en voeg de laatste 5 minuten in de oven bij het ontbijtspek.
4
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
5
  • Breng een grote pan met water aan de kook (zie Tip).
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten.
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.


Tip: Durf je het pocheren niet aan en speel je liever op safe? Kook de eieren dan gewoon in de schil: 6 minuten voor een zacht- en 10 minuten voor een hardgekookt ei.

6
  • Dek de tafel met de kerststol, overige roomboter en het sap.
  • Leg de cinnamon swirls op een serveerschaal. Besprenkel met het citroenglazuur.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen en garneer met de speculaasstukjes, geschaafde amandelen en de peer.
  • Beleg de bagels met een schep spinazie, avocado en ontbijtspek. Leg de eieren en cherrytomaten hierop. Garneer de bagels met de tuinkers.