Brunch box - December 2022 - FL only
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Brunch box - December 2022 - FL only

4 porties | Box met 4 brunchrecepten en versgeperst sap

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
•Amandelnoten
•Eieren
•Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 pak(ken)

Danerolles - Kaneelrolletjes

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Peer

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

1.5 tl

Gemalen kaneel

2 el

Honing

1 stuk(s)

Paasstol

(Bevat Amandelnoten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet, Tarwe Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja)

10 gram

Amandelschaafsel

2 stuk(s)

Avocado

8 plak(ken)

Ontbijtspek

6 stuk(s)

Ei

4 gram

Tuinkers

25 gram

Roomboter

40 gram

Pecanstukjes

250 gram

Rode cherrytomaten

4 stuk(s)

Bagels met sesamzaad

200 gram

Spinazie

50 gram

Poedersuiker

1 stuk(s)

Citroen

12 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

50 ml

[Plantaardige] melk

¼ el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

8 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6798 kJ
Energie (kcal)1625 kcal
Vetten80.2 g
waarvan verzadigd27.4 g
Koolhydraten168.6 g
waarvan suikers98.8 g
Vezels20.8 g
Eiwitten42.9 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Kleine steelpan
•Kleine kom
•Koekenpan
•Schuimspaan
•Grote pan
•Serveerschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Open het blik kaneelrolletjes en rol het deeg uit.
  • Verwarm 4 el boter in een steelpan en voeg de kaneelsuiker en pecanstukjes toe. Verwarm 1 minuut op laag vuur.
  • Besmeer het deeg met de kaneel-pecan boter.
  • Rol het deeg op en snijd in 6 stukken. Leg de stukken op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 12 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen het glazuur. Pers de citroen uit boven een kleine kom. Voeg de poedersuiker en 50 ml melk toe en meng tot een glad geheel.


2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Halveer ondertussen de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes.
  • Smelt 2 el roomboter in de koekenpan en bak de peer 4 – 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren.
  • Zet het vuur hoog, voeg de honing, 1/2 zakje speculaaskruiden toe en karamelliseer de peer 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Pers ondertussen het sap van de sinaasappels uit.


3
  • Leg de cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met 1/2 el olijfolie, 2tl zwarte balsamico azijn. Rooster de tomaten 10-15 min in de oven.
  • Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 8 – 10 minuten krokant in de oven.
  • Halveer de bagel. Besprenkel de bagel met 1/2 el olijfolie. Leg op een bakplaat met bakpapier en voeg de laatste 5 minuten in de oven bij het ontbijtspek.


4
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

.

5
  • Breng een grote pan met water aan de kook (zie Tip).
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten.
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.


Tip: Durf je het pocheren niet aan en speel je liever op safe? Kook de eieren dan gewoon in de schil: 6 minuten voor een zacht- en 10 minuten voor een hardgekookt ei.

6
  • Dek de tafel met de kerststol en de overige roomboter.
  • Leg de cinnamon swirls op een serveerschaal. Besprenkel met het citroenglazuur.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen en garneer met de speculaasstukjes, geschaafde amandelen en de peer.
  • Beleg de bagels met een schep spinazie, avocado en ontbijtspek. Leg de eieren en cherrytomaten hierop. Garneer de bagels met de tuinkers.
  • Schenk het verse sinaasappelsap uit aan tafel.