In plaats van een broodje hamburger, serveer je vandaag een broodje visstick! De vissticks zijn veganistisch en bestaan dus voor 100% uit plantaardige ingrediënten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Dikke friet met schil
100 g
Pastinaak
3 unit
Vegan vissticks
(Contains Wheat, Gluten/Gluten May be present Gluten, Soy, Mustard)
1 unit
Wortelbroodje
(Contains Gluten, Sesame, Soy, Barley, Wheat)
40 g
Ravigotesaus
(Contains Egg, Mustard)
1 unit
Little gem
1 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de pastinaak en snijd in frieten van dezelfde grootte als de dikke frieten. Meng in een kom de pastinaak en frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de pastinaak en frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Pluk een paar bladen per persoon van de little gem om later op het broodje te gebruiken. Snijd de rest grof.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl ravigotesaus. Breng op smaak met peper en zout. Meng de grofgesneden little gem met de dressing.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan vissticks in 4 - 7 minuten aan beide kanten goudbruin. Bak de wortelbroodjes 4 - 6 minuten mee in de oven. Snijd ze vervolgens open.
Leg de wortelbroodjes open en leg er de achtergehouden slablaadjes op. Verdeel vervolgens de helft van de ravigotesaus over de blaadjes sla en smeer de overige ravigotesaus op de bovenste helft van de broodjes. Verdeel tot slot de vegan vissticks over de broodjes.
Verdeel de broodjes over de borden. Leg de salade, frieten en pastinaak ernaast. Serveer met de mayonaise.