Broodje vegetarische visstick met ravigotesaus
Broodje vegetarische visstick met ravigotesaus

Broodje vegetarische visstick met ravigotesaus

met frieten van pastinaak en aardappel

In plaats van een broodje hamburger, serveer je vandaag een broodje visstick! De vissticks zijn veganistisch en bestaan dus voor 100% uit plantaardige ingrediënten.

Allergens:
Wheat
Gluten/Gluten
Gluten
Sesame
Soy
Barley
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Dikke friet met schil

100 g

Pastinaak

3 unit

Vegan vissticks

(Contains Wheat, Gluten/Gluten May be present Gluten, Soy, Mustard)

1 unit

Wortelbroodje

(Contains Gluten, Sesame, Soy, Barley, Wheat)

40 g

Ravigotesaus

(Contains Egg, Mustard)

1 unit

Little gem

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3424 kJ
Calories818 kcal
Fat51 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate68 g
Sugar12 g
Dietary Fiber12 g
Protein15 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de pastinaak en snijd in frieten van dezelfde grootte als de dikke frieten. Meng in een kom de pastinaak en frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de pastinaak en frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Sla scheuren
2

Pluk een paar bladen per persoon van de little gem om later op het broodje te gebruiken. Snijd de rest grof.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl ravigotesaus. Breng op smaak met peper en zout. Meng de grofgesneden little gem met de dressing.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan vissticks in 4 - 7 minuten aan beide kanten goudbruin. Bak de wortelbroodjes 4 - 6 minuten mee in de oven. Snijd ze vervolgens open.

Broodjes beleggen
5

Leg de wortelbroodjes open en leg er de achtergehouden slablaadjes op. Verdeel vervolgens de helft van de ravigotesaus over de blaadjes sla en smeer de overige ravigotesaus op de bovenste helft van de broodjes. Verdeel tot slot de vegan vissticks over de broodjes.

Serveren
6

Verdeel de broodjes over de borden. Leg de salade, frieten en pastinaak ernaast. Serveer met de mayonaise.