Kimchisaus is een mix van knoflook, rode peper en kruiden. In dit gerecht geef je een pittige twist aan de mayonaise door deze saus erdoor te roeren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Witte demi-baguette
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenNoten, Ei, Lupine, Sesam, Melk (inclusief lactose), Soja)2 stuk(s)
Vegetarische schnitzel
(BevatGlutenbevattende granen, EiKan bevattenMosterd)4 stuk(s)
Bosui
40 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)½ potje(s)
Kimchisaus
(Kan bevattenNoten, Gluten)300 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
100 gram
Gesneden spitskool
10 ml
Sesamolie
(BevatSesamzaad)1 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Mini-komkommer
2 el
Wittewijnazijn
1 el
Suiker
1 el
Olijfolie
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Rasp de wortel met een grove rasp. Rasp de gember, inclusief de schil, met een fijne rasp. Halveer de mini-komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel, komkommer en gember toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Meng ondertussen de kimchisaus met de helft van de mayonaise in een kleine kom. Snijd de broodjes open en besmeer beide helften met de kimchi-mayonaise.
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de salade. Verhit een pan op hoog vuur met de sesamolie. Bak de bosui en gesneden spitskool 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. De vegetarische schnitzel bak je in dezelfde pan, in de volgende stap.
Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische schnitzel 3 minuten per kant.
Beleg de broodjes met de gebakken bosui en spitskool en leg de vegetarische schnitzel erop. Serveer met de ovenfrietjes, de zoetzure salade en overige mayonaise.