HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Vegetarische Schnitzel Met Kimchi Mayonaise
topBanner
Broodje vegetarische schnitzel met kimchi-mayonaise

Broodje vegetarische schnitzel met kimchi-mayonaise

met zoetzure komkommer, wortel, gebakken spitskool en frietjes

Lees meer

Kimchisaus is een mix van knoflook, rode peper en kruiden. In dit gerecht geef je een pittige twist aan de mayonaise door deze saus erdoor te roeren.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMosterdSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenNoten, Ei, Lupine, Sesam, Melk (inclusief lactose), Soja)

2 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

(BevatGlutenbevattende granen, EiKan bevattenMosterd)

4 stuk(s)

Bosui

40 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

½ potje(s)

Kimchisaus

(Kan bevattenNoten, Gluten)

300 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Gesneden spitskool

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Mini-komkommer

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

1 el

Olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4038 kJ
Energie (kcal)965 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels14 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Kom
Saladekom
Rasp
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Rasp de wortel met een grove rasp. Rasp de gember, inclusief de schil, met een fijne rasp. Halveer de mini-komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel, komkommer en gember toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

3

Meng ondertussen de kimchisaus met de helft van de mayonaise in een kleine kom. Snijd de broodjes open en besmeer beide helften met de kimchi-mayonaise.

4

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de salade. Verhit een pan op hoog vuur met de sesamolie. Bak de bosui en gesneden spitskool 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. De vegetarische schnitzel bak je in dezelfde pan, in de volgende stap.

5

Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische schnitzel 3 minuten per kant.

6

Beleg de broodjes met de gebakken bosui en spitskool en leg de vegetarische schnitzel erop. Serveer met de ovenfrietjes, de zoetzure salade en overige mayonaise.