Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui

Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui

met knapperige koolsalade

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

100 gram

Pulled pork

30 gram

Rucola en veldsla

15 gram

Gesneden jalapeño's

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Wittewijnazijn

50 ml

Zoutarme runderbouillon

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)819 kcal
Energie (kJ)3425 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers14 g
Vezels8.9 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Rode ui bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak de uien 4 - 5 minuten.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om onder andere ijzer beter uit voeding op te nemen.

Salade aanmaken
2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn met 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de rodekool, witte kool en wortel doorheen. Bak intussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

Afwerken
3

Blus de uien af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg 1 tl BBQ-rub per persoon toe, meng goed. Voeg 50 ml runderbouillon per persoon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend op middelhoog vuur 1 - 2 minuten.

Serveren
4

Snijd het broodje open. Vul het met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork. Meng de overige rucola, veldsla en koolsalade door elkaar en serveer ernaast. Garneer het broodje met de jalapeños en de aioli.