
Broodje met gehaktballen in licht pittige barbecuesaus
met ovenfriet en frisse komkommersalade
.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
150 gram
Aardappelen
75 gram
Hamburgerbol
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
3 stuk(s)
Rundergehaktballetjes met köfte kruiden
0.51 tl
Gerookt paprikapoeder
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
1 pak(ken)
Tomatenblokjes met basilicum
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
½ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
7.5 gram
Mayonaise
Zelf toevoegen
1 el
Wittewijnazijn
1 el
Zonnebloemolie
¾ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Suiker
1 tl
Honing
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd er frieten van 1/2 – 1 cm van. Meng de frieten op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak de laatste 5 – 7 minuten de hamburgerbol mee in de oven.
Tip: Je krijgt meer aardappelen en mayonaise dan je nodig hebt in dit recept. Let jij niet op je calorie-inname of ben je een grote eter? Gebruik dan alle aardappelen en mayonaise.
Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en bak de gekruide gehaktballen in 5 – 6 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
Zet het vuur middelmatig, voeg de overige zonnebloemolie toe aan dezelfde hapjespan en fruit de sjalot, knoflook, rode peper, 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon en 1 tl gemalen komijnzaad per persoon 2 minuten in de hapjespan. Schenk de zwarte balsamicoazijn, honing en 10 ml sojasaus en 1/4 pak tomatenblokjes per persoon in de hapjespan en breng zachtjes aan de kook.
Zet het vuur middellaag zodra de saus kookt en voeg de gehaktballen weer toe aan de hapjespan. Dek af en laat nog 7 – 9 minuten zachtjes koken, of totdat de gehaktballen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Roer af en toe goed door.
Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten of snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaat in smalle parten en snijd de bieslook fijn. Houd wat bieslook apart om op het laatst mee te garneren. Voeg toe aan de saladekom en schep goed om.
Beleg de hamburgerbollen met de gehaktballen in tomatensaus en garneer met de overige bieslook. Serveer de broodjes met de komkommersalade, de ovenfrieten en 1/2 el mayonaise per persoon.