Broodje kippendij met zoetzuur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kippendij met zoetzuur

Broodje kippendij met zoetzuur

geïnspireerd op Surinaamse kipkerrie

.

Allergenen :
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren puntje

½ stuk(s)

Ui

¼ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

¼ zakje(s)

Garam masala

100 gram

Voorgegaarde kippendij

⅗ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Wittekool en wortel

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)602 kcal
Energie (kJ)2519 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers24 g
Vezels12.5 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het bruine broodje 6 - 8 minuten zodra de oven op temperatuur is. Snipper de ui zeer fijn.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Bak het kerriepoeder, de garam masala en de helft van de rode ui 1 minuut aan.Voeg de voorgegaarde kippendij en de zoet-pittige chilisaus toe. Duw de kippendij met een spatel uit elkaar. Verhit nog 6 - 8 minuten.

Salade maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd schuine in halve cirkels. Meng de komkommerplakjes, de rest van de rode ui, de witte kool en wortel met de zoetzure dressing. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de broodjes open en beleg met een beetje salade en vervolgens met wat van de kip. Serveer de belegde broodjes met de rest van de salade.