Broodje kipgyros met aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Paprika

110 gram

Kipgyros

1 stuk(s)

Turks broodje

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)730 kcal
Energie (kJ)3056 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers10 g
Vezels7.5 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Kipgyros bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Snijd de paprika in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros en paprika met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

Raspen
2

Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.

Beleggen
3

Snijd het broodje open en besmeer met aioli. Beleg met enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de overige salade.