Broodje gefrituurde kip

Broodje gefrituurde kip

met koolsla en aardappelparten

Allergens:
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Tarwe
Soja
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken fillets

50 g

Slaw mix

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Lupine, Tarwe May be present: Noten, Ei, Gluten)

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

15 milliliters

Honey-ginger dressing

(Contains: Mosterd)

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

250 g

Potatoes

Not included in your delivery

25 g

Flour

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3720 kJ
Calories889 kcal
Fat43.9 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate99 g
Sugar15.2 g
Dietary Fiber13.1 g
Protein18 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Salad Bowl
Large Bowl
Fryingpan with lid
Paper Towel

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelparten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Meng de mayonaise en honing-gemberdressing in een kleine kom.

3

Voeg per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en 1/2 el honing-gembermayonaise toe aan een saladekom en meng goed. Voeg de wittekool en wortel toe aan de saladekom, meng met de dressing en breng op smaak met peper en zout.

4

Dep de kipfilethaasjes droog met keukenpapier. Smeer ze in met 1 tl Koreaanse kruidenmix per persoon en breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag van per persoon: 30 ml water en 25 g bloem. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Heb je een friteuse in huis? Hierin is het nog makkelijker om de kip lekker krokant te bakken.

5

Controleer of de koekenpan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken. Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie. Bak de kip in 6 - 8 minuten goudbruin, draai halverwege voorzichtig om (zie Tip). @P2: vorige keer 8 - 10 minuten aangehouden en was iets te droog. Nu 6 - 8 hopelijk dan nog lekker juicy maar wel gaar!

Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.

6

Besprenkel de gebakken kip met de overige koreaanse kruidenmix. Snijd de hamburgerbol open. Besmeer de boven- en onderkant van het broodje met honing-gember mayonaise. Beleg met wat koolsla en de gefrituurde kip. Serveer de aardappelparten en eventueel de overige koolsla ernaast.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut
Veggie Döner Grain Bowl

Veggie Döner Grain Bowl

with honey-ginger dressing, almonds & fresh herbs

This week's must-try HelloFresh recipes

Sea Bass En Papillote with Ratatouille

Sea Bass En Papillote with Ratatouille

with potato wedges & basil-parm mayo
Salmon with Creamy Dill Sauce

Salmon with Creamy Dill Sauce

with mashed potato, carrots & green beans
Enchiladas 'Un Poco Loco' Inspired By Miguel

Enchiladas 'Un Poco Loco' Inspired By Miguel

with pork & smashed tortilla chips
Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

with za'atar potatoes, parsley & Middle Eastern spices
Hamburger with Cheesy Basil Pesto Mash

Hamburger with Cheesy Basil Pesto Mash

with oregano courgette, fried onions & spinach
Mozzarella Chicken Burger with Serrano Ham

Mozzarella Chicken Burger with Serrano Ham

on brioche with avocado, cherry tomatoes & arugula
Creamy Vegetable Curry with Yogurt & Almonds

Creamy Vegetable Curry with Yogurt & Almonds

over rice with roasted cauliflower & Romano pepper
Ribeye Steak in Garlic Jus with Potato Wedges

Ribeye Steak in Garlic Jus with Potato Wedges

with caper-dressed salad & crispy onions
Shakshuka with Fresh Goat's Cheese

Shakshuka with Fresh Goat's Cheese

with curly parsley & malted grain bread
Spicy Eggplant & Lentil Masala

Spicy Eggplant & Lentil Masala

over golden rice with zesty yogurt sauce & cashews
Gnocchi with Burrata & Chicken Breast

Gnocchi with Burrata & Chicken Breast

in tomato sauce with courgette & fresh basil
DIY Smoky Black Bean Tostadas

DIY Smoky Black Bean Tostadas

pick 'n' mix toppings: zesty lime sauce, parsley, tomato & more!
Turkish Pide with Meatballs

Turkish Pide with Meatballs

with Romano pepper & quick-pickled onion
DIY Shrimp Pasta Bowl with Tomato Sauce

DIY Shrimp Pasta Bowl with Tomato Sauce

pick 'n' mix toppings: mozzarella, basil, golden panko & more!
Jumbo Shrimp with Broccolini & Noodles

Jumbo Shrimp with Broccolini & Noodles

inspired by Pad See Ew, with peanuts, Thai basil & lime
Chicken Sausages with Greek-Style Cheese

Chicken Sausages with Greek-Style Cheese

over fragrant giant couscous with raisins & mint
Creamy Eggplant Farfalle with Chicken Breast

Creamy Eggplant Farfalle with Chicken Breast

& for parents: parsley & Kalamata olives
Zesty Thai-Style Tempeh Noodle Bowl

Zesty Thai-Style Tempeh Noodle Bowl

with fish sauce, peanuts & fresh herbs
Pork Sausages with Chive Mash

Pork Sausages with Chive Mash

with onion chutney, spinach & garlicky tomatoes
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions