Brandt&Levie varkensworst met Westmalle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brandt&Levie varkensworst met Westmalle

Brandt&Levie varkensworst met Westmalle

met aardappelpuree, venkel-appelsalade en gebakken witlof

De traditionele 'worst met patatjes', maar dan met een twist! De varkensworst in dit recept is opgeleukt met een vleugje Westmalle trappistenbier. Wedden dat de subtiele biersmaak in het gehakt, het frisse van de venkel-appelsalade en de licht bittere smaak van de gekarameliseerde witlof je zó terug naar grootmoeders keuken brengt? Smakelijk – en santé!

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Appel

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Witlof

1 stuk(s)

Brandt&Levie varkensworst met Westmalle dubbel

(Bevat Gluten)

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Honing

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3847 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers25.7 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en zet de aardappelen afgedekt opzij.

Salade maken
2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken. Snijd de dille fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de venkel, appel en dille. Zet opzij en schep af en toe om.

Witlof karamelliseren
3

Snijd de onderkant van het witlof en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in de breedte in repen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak het witlof 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, besprenkel het witlof met 1/2 el honing per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Karamelliseer het witlof, afgedekt, 10 – 12 minuten op laag vuur. Schep tussendoor voorzichtig om.

Worst bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan met deksel. Bak de varkensworst op middelhoog vuur in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek de pan vervolgens af en bak 8 – 10 minuten op gemiddeld vuur. Keer regelmatig om.

Aardappelpuree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, een scheutje melk en eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg de witlof en de worst ernaast. Serveer de venkelsalade erbij.