Box 8: Spekomelet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Box 8: Spekomelet

Box 8: Spekomelet

met biologisch broodje en bieslook

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

5 gram

Verse bieslook

4 stuk(s)

Ei

50 gram

Spekreepjes

65 ml

Biologische halfvolle melk

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2227 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten18.5 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten64.4 g
waarvan suikers1.8 g
Vezels2.9 g
Eiwitten25.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

•Kom
•Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Bak het biologische broodje 6 – 8 minuten in de oven.

2

Snijd ondertussen de bieslook fijn. Kluts de eieren in een kom met een scheutje melk en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

3

Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de spekblokjes in 2 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Schenk het eimengsel erbij en bak per 2 personen 1 omelet.

4

Snijd het brood doormidden en beleg met de omelet. Schenk de rest van de melk uit in glazen.