
Bakbox | Bosvruchten crumble
4 porties | met frambozen, blauwe bessen en zelfgemaakt deeg
Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Kies deze week voor bosvruchtencrumble! De vulling van bosbessen en frambozen krijgt een kruimelige topping met citroen en kaneel. Ideaal bij een heerlijk kopje koffie of thee!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Citroen
200 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
3 tl
Gemalen kaneel
100 gram
Rietsuiker
(Kan bevatten Gluten)
300 gram
Verse frambozen en blauwe bessen
8 gram
Maizena
(Kan bevatten Gluten)
Zelf toevoegen
100 gram
[Plantaardige] roomboter
2.5 el
Bruine basterdsuiker
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd 100 g roomboter in kleine blokjes en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Rasp de schil van de citroen.

- Meng in een grote kom de bloem, kaneel, rietsuiker en citroenrasp.
- Voeg de roomboterblokjes toe en meng het geheel met je handen. Blijf kneden tot er een kruimelige textuur ontstaat en het deeg aan elkaar blijft plakken wanneer je erin knijpt.
- Maak grove kruimels van ongeveer 1 cm groot, door het deeg tussen je vingers te wrijven en aan te drukken.

- Meng in een kom de bosbessen, frambozen, maizena en 2 1/2 el bruine suiker goed door elkaar.
- Voeg het bessenmengsel toe aan een kleine ovenschaal.
- Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het bessenmengsel.
- Bak de bosvruchtencrumble 25 - 30 minuten in de oven, of tot goudbruin.

- Laat de crumble voor serveren 5 - 10 minuten afkoelen.