Boerenomelet met achterham, groenten en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Boerenomelet met achterham, groenten en oude kaas

met een bruin tarwebroodje

Deze goedgevulde omelet zet je binnen no-time op tafel, met als finishing touch gesmolten kaas en verse bieslook!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Ei

4 plak(ken)

Achterham

200 gram

Italiaanse groentemix

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

2 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

10 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2129 kJ
Energie (kcal)509 kcal
Vetten26.9 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten31.3 g
waarvan suikers2 g
Vezels4.4 g
Eiwitten33 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan (zie Tip) en bak de groentemix 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Je bakt straks 1 grote omelet voor 2 porties. Bak je liever 2 aparte omeletten? Verdeel de groentemix dan over 2 koekenpannen en doe hetzelfde met het eimengsel en de ham in de volgende stappen.

2

Kluts ondertussen de eieren in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de achterham in dunne reepjes. Snijd de bieslook fijn.

3

Bak het tarwebroodje 6 - 8 minuten in de oven. Voeg het eimengsel en de gesneden achterham toe aan de pan met groenten en laat 2 - 3 minuten afgedekt stollen (zie Tip). Voeg na 1 minuut de geraspte oude kaas toe en laat smelten.

Tip: Draai de omelet tussendoor eventueel om: zo wordt hij sneller gaar.

4

Haal de boerenomelet uit de pan en snijd in 2 stukken. Verdeel over de borden, garneer met de bieslook en serveer met het tarwebroodje.