Dit gerecht maak je niet met een gewone pastasoort, die is gemaakt van tarwemeel, maar pasta van boekweit- en lijnzaadmeel. Boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1 en B6, en verschillende mineralen, zoals magnesium. Net even wat anders.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
70 gram
Boekweitpenne
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
125 gram
Kastanjechampignons
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Grana padano-vlokken
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne en kook de boekweit-lijnzaad penne, afgedekt, 5 - 6 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Halveer de cherrytomaten en snijd de kastanjechampignons in plakken.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de cherrytomaten en kastanjechampignons toe en bak, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en scheur de helft van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan.
Voeg vervolgens de penne, 1 el kookvocht per persoon en de helft van de grana padano toe aan de groenten en laat de grana padano al roerend smelten. Breng de pasta op smaak met peper en zout.
Verdeel de overige spinazie over de borden en verdeel de pasta erover. Garneer met de overige grana padano.