Penne van boekweit en lijnzaad met groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne van boekweit en lijnzaad met groenten

Penne van boekweit en lijnzaad met groenten

Dit gerecht maak je niet met een gewone pastasoort, die is gemaakt van tarwemeel, maar pasta van boekweit- en lijnzaadmeel. Boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1 en B6, en verschillende mineralen, zoals magnesium. Net even wat anders.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

70 gram

Boekweitpenne

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

125 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Grana padano-vlokken

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2247 kJ
Energie (kcal)537 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers5.1 g
Vezels19 g
Eiwitten25 g
Zout0.6 g

Instructies

Kook de boekweit-lijnzaad penne.
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne en kook de boekweit-lijnzaad penne, afgedekt, 5 - 6 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snipper de rode ui.
2

Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn.

Halveer de cherrytomaten.
3

Halveer de cherrytomaten en snijd de kastanjechampignons in plakken.

Bak de ui, knoflook, cherrytomaten en champignons.
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de cherrytomaten en kastanjechampignons toe en bak, afgedekt, 5 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en scheur de helft van de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan.

Voeg vervolgens de penne, 1 el kookvocht per persoon en de helft van de grana padano toe aan de groenten.
5

Voeg vervolgens de penne, 1 el kookvocht per persoon en de helft van de grana padano toe aan de groenten en laat de grana padano al roerend smelten. Breng de pasta op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige grana padano.
6

Verdeel de overige spinazie over de borden en verdeel de pasta erover. Garneer met de overige grana padano.