Boekoeloekoeburger met gebakken aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekoeloekoeburger met gebakken aardappelen

Boekoeloekoeburger met gebakken aardappelen

Met frisse salade en honing-mosterdmayonaise

Vandaag staat er een leuke vegetarische variatie op het menu: de boekoeloekoeburger - ja, je leest het goed! Boekoeloekoe is een mix van volkoren granen en meer dan 15 verschillende soorten gedroogde kruiden, specerijen en groenten waar je zelf heel makkelijk een lekkere burger (zonder vlees) mee maakt. Je kunt er zelf ook nog mee variëren door er bijvoorbeeld kaas of rode peper aan toe te voegen.

Allergenen :
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

¼ stuk(s)

Ui

40 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Gluten, Selderij Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)

20 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Tomaat

30 gram

Mesclun

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4033 kJ
Energie (kcal)964 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels10 g
Eiwitten23 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Snijplank
Oven
Dunschiller
Grote kom
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Warm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Boekoeloekoeburger maken
2

Meng ondertussen in een grote kom de boekoeloekoemix met de belegen geraspte kaas, ei en 1 el melk per persoon. Voeg eventueel een beetje extra melk toe wanneer het mengsel te droog lijkt. Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

Salade maken
3

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn. Snijd de gele paprika in dunne reepjes en de tomaat in parten. Meng de dressing met de gele paprika, tomaat en de mesclunsalade, houd een beetje mesclunsalade apart voor op het broodje.

Burgers bakken
4

Maak van de boekoeloekoemix 2 ballen van gelijke grootte. Verhit 1/2 el olijfolie per per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze plat tot een burger. Je kunt ze eventueel nog een beetje vormen met een spatel. Bak de boekoeloekoeburgers 4 – 5 minuten aan elke kant.

Ciabatta bakken
5

Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kleine kom de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd.

Burger bouwen
6

Snijd de ciabatta open en verdeel de apart gehouden mesclunsalade op het broodje. Leg de boekoeloekoeburger erop en verdeel 1 el van de honing-mosterdmayonaise over de burger. Serveer de mesclun salade en de aardappelen naast het broodje.