Bloemkoolsteak met mozzarella

Bloemkoolsteak met mozzarella

met Italiaans gekruide aardappeltjes en basilicumcreme

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Hazelnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

65 g

Red cherry tomatoes

7.5 milliliters

Basil crème

150 g

Potatoes

375 g

Cauliflower

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Melk (inclusief lactose))

½ piece

Garlic

5 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnoten May be present Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 g

Grated Gouda

(Contains Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2345 kJ
Calories560 kcal
Fat42.8 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate16.5 g
Sugar13 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein23 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Oven Dish
Sautépan or large frying pan
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in parten. Meng op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verspreid de aardappelen over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten.

2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd 2 plakken van 2 cm uit het midden van de bloemkool. Houd de stam van de bloemkool eraan, zodat de roosjes er niet af vallen. Bewaar de bloemkoolsteaks apart. Snijd de rest van de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Kook de bloemkoolroosjes goed gaar, zodat je een gladde puree krijgt na het pureren. Verleng eventueel de kooktijd.

3

Meng ondertussen in een ovenschaal de cherrytomaten met de knoflook en per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/2 tl balsamico azijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de cherrytomaten de laatste 15 minuten mee met de aardappelen. Snijd de mozzarella in plakjes.

4

Verhit per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bestrooi de bloemkoolsteak met peper en zout en leg, zodra de olie goed heet is, voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Verlaag het vuur, dek de pan af en laat de bloemkoolsteak nog 6 - 8 minuten garen. Keer halverwege om en bestrooi met wat peper. Verdeel de plakjes mozzarella over de bloemkoolsteaks en bak nog 2 minuten, afgedekt, tot de mozzarella is gesmolten.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

5

Meng de gekookte bloemkoolroosjes met per persoon: 1/2 el extra vierge olijf olie en 1/2 zakje Siciliaanse kruiden in een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde, dikke saus. Schep de puree terug in de pan met deksel en houd op laag vuur warm tot het gerecht klaar is. Breng goed op smaak met peper en zout. Hak de hazelnoten grof.

6

Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en leg de bloemkoolsteak erop. Garneer met de geraspte kaas, cherrytomaten, hazelnoot en basilicumcrème. Leg de aardappelparten ernaast.