Bloemkoolsteak met mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Bloemkoolsteak met mozzarella

met Italiaans gekruide aardappeltjes en basilicumcreme

Labels:
Extra groente
•Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

65 gram

Rode cherrytomaten

7.5 ml

Basilicumcrème

150 gram

Aardappelen

375 gram

Bloemkool

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2345 kJ
Energie (kcal)560 kcal
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten16.5 g
waarvan suikers4 g
Vezels9.8 g
Eiwitten23 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Pan met deksel
•Ovenschaal
•Hapjespan of grote koekenpan
•Hoge kom
•Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in parten. Meng op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verspreid de aardappelen over de helft van een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten.

2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd 2 plakken van 2 cm uit het midden van de bloemkool. Houd de stam van de bloemkool eraan, zodat de roosjes er niet af vallen. Bewaar de bloemkoolsteaks apart. Snijd de rest van de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar, giet af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).

Tip: Kook de bloemkoolroosjes goed gaar, zodat je een gladde puree krijgt na het pureren. Verleng eventueel de kooktijd.

3

Meng ondertussen in een ovenschaal de cherrytomaten met de knoflook en per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/2 tl balsamico azijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de cherrytomaten de laatste 15 minuten mee met de aardappelen. Snijd de mozzarella in plakjes.

4

Verhit per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bestrooi de bloemkoolsteak met peper en zout en leg, zodra de olie goed heet is, voorzichtig in de pan. Bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Verlaag het vuur, dek de pan af en laat de bloemkoolsteak nog 6 - 8 minuten garen. Keer halverwege om en bestrooi met wat peper. Verdeel de plakjes mozzarella over de bloemkoolsteaks en bak nog 2 minuten, afgedekt, tot de mozzarella is gesmolten.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

5

Meng de gekookte bloemkoolroosjes met per persoon: 1/2 el extra vierge olijf olie en 1/2 zakje Siciliaanse kruiden in een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde, dikke saus. Schep de puree terug in de pan met deksel en houd op laag vuur warm tot het gerecht klaar is. Breng goed op smaak met peper en zout. Hak de hazelnoten grof.

6

Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en leg de bloemkoolsteak erop. Garneer met de geraspte kaas, cherrytomaten, hazelnoot en basilicumcrème. Leg de aardappelparten ernaast.