Bloemkoolsoep met krokante spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bloemkoolsoep met krokante spekjes

Bloemkoolsoep met krokante spekjes

met hazelnoten en peterselie

.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Noten
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Bloemkool

50 gram

Kruimige aardappelen

10 gram

Geroosterde hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Nootmuskaat

50 gram

Spekblokjes

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Fles olijfolie

½ tl

Honing

Zelf toevoegen

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2554 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels13 g
Eiwitten19 g
Zout6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en breng 400 ml water per persoon aan de kook voor de soep. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en bloemkool 2 - 3 minuten. Voeg de aardappel en 400 ml kokend water per persoon toe. Verkruimel er 3/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng, afgedekt, aan de kook. Laat 15 - 20 minuten koken, of tot de bloemkool en aardappelen zacht zijn. Schep tussendoor een paar keer goed om.

Toppings snijden
3

Hak ondertussen de hazelnoten grof en snijd de peterselie fijn. Hak of scheur de ciabatta in grove stukken. Verdeel de ciabattastukjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en bak 8 - 10 minuten in de oven. Rasp ondertussen de nootmuskaat met een fijne rasp.

Toppings bakken
4

Verhit een koekenpan, zonder olie of boter, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 6 - 8 minuten krokant. Voeg de laatste 2 minuten de hazelnoten toe. Haal de pan van het vuur en meng de spekblokjes en hazelnoten met 1/2 tl honing per persoon. Schep goed om, zodat de honing goed over de spekjes en hazelnoten verdeeld wordt.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur, voeg 1 tl mosterd per persoon toe en pureer de soep met een staafmixer. Roer 3/4 van de peterselie en de helft van de zure room door de soep en breng goed op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met de spekblokjes en hazelnoten, de overige peterselie, overige zure room en de ciabattastukjes. Bestrooi naar smaak met peper en extra nootmuskaat.