Bietenrisotto met feta en munt

Bietenrisotto met feta en munt

Met veldsla en walnoten

Beoordeeld met 3.4 / 4
Lees meer

Boordevol vitaminen en mineralen, een prachtige kleur én een bijzondere smaak. We hebben het natuurlijk over bietjes. De zoete, aardse smaak van deze groente gaat perfect samen met het zoute en zure van de feta. De munt brengt de frisheid die het gerecht nodig heeft en de geroosterde walnoten zorgen voor een lekkere bite.

Labels:Calorie-focusGlutenvrijVeggie
Allergenen:NotenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

2 stuks

Sjalot

20 g

Walnoten

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

150 g

Risottorijst

300 g

Voorgekookte rode bieten

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

12 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 el

Roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2753 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels7 g
Eiwitten18 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Hapjespan
Hapjespan met deksel
InstructiesPDF
Instructies
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en hak de walnoten grof. Verhit een kook- of hapjespan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Verhit de roomboter in dezelfde pan en fruit de sjalot 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

3

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijstkorrel nog verder te garen.

4

Rasp ondertussen de gekookte biet met een grove rasp en kook de laatste 5 minuten mee met de risotto. Verkruimel de feta en snijd de munt in fijne reepjes.

5

Meng de helft van de feta door de risotto, roer door tot de feta gesmolten is en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de veldsla over de borden, schep de risotto erop en garneer met de walnoten en de overige feta. Bestrooi met de munt en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak.