Biefstuk met gremolata en frisse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstuk met gremolata en frisse salade

Biefstuk met gremolata en frisse salade

Aardappelen-vlees-groente, oftewel, het bekende AVG-tje maar dan met een extra frisse twist.

Traditioneel wordt gremolatae gemaakt van citroenrasp, knoflook en peterselie. Wij hebben er dit keer een andere twist aan gegeven, je gebruikt namelijk mandarijn. Hierdoor smaakt de gremolata friszoet. Je serveert de gremolata met biefstuk van het Maas-Rijn-Ijsselrund. Alles hierover lees je op ons blog.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

300 leaves

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Sinaasappel

½ stuk(s)

Knoflookteen

4 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Rode biet

40 gram

Rucolamelange

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)693 kcal
Energie (kJ)2900 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten38 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Aluminiumfolie

Instructies

1

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.

Bak de aardappelen
2

Schil of was de aardappelen (annabelle) grondig en snijd deze in plakken van ½ centimeter dik. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de aardappelen afgedekt 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Rasp de mandarijn
3

Was ondertussen de mandarijn, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

4

Snijd of pers de knoflook extra fijn. Snijd ook de bladpeterselie extra fijn. Meng de knoflook, bladpeterselie, ½ tl mandarijnrasp per persoon, de helft van de extra vierge olijfolie, peper en zout tot een kruidenmengsel. Dit is de zogenaamde gremolata.

Maak een dressing.
5

Snijd de rode bieten klein (bewaar ½ el bietensap per persoon) en meng met de rucolamelange in een saladekom. Maak een dressing van 1 el mandarijnsap per persoon, ½ el bietensap per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de overige extra vierge olijfolie en de honing.

6

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de biefstuk naar smaak medium of doorbakken in 2 – 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en laat, ingepakt in aluminiumfolie, een aantal minuten rusten.

Serveer met de biefstuk en gremola.
7

Verdeel de aardappelen en de bietensalade over de borden. Serveer met de biefstuk en gremolata.