topBanner
Beenham met honing-mosterdmarinade

Beenham met honing-mosterdmarinade

met geroosterde groenten, spekjes en regenboogaardappelen

Bourgondisch
Lees meer

De beenham hebben we al voor je gemarineerd met honing en mosterd - hij kan dus zo de oven in!

Allergenen :MosterdNotenMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Beenham met honing-mosterdmarinade

(BevatMosterdKan bevattenGluten, Melk, Soja, Selderij)

300 gram

Spruiten

40 gram

Hazelnoten

(BevatNoten)

1 bos(sen)

Bospeen

500 gram

Regenboogkrieltjes

2 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse krulpeterselie

75 gram

Spekblokjes

25 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

6 tl

Honing

4 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)6116 kJ
Energie (kcal)1462 kcal
Vetten91.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers32.0 g
Vezels22 g
Eiwitten56 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Koekenpan
Kleine kom
Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Serveerschaal
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el mosterd, 2 tl honing, peper en zout. Leg de beenham in een ovenschaal, verdeel de honing-mosterdmarinade erover en bak 30 - 40 minuten in de oven. Halveer de spruitjes en hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.

2

Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd grote bospenen in de lengte in kwarten en kleine doormidden. Meng de bospeen in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 22 minuten mee in de oven, naast of boven de beenham.

3

Was de regenboogaardappelen en snijd doormidden. Verhit 1 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout

4

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn. Voeg in de laatste minuut de helft van de knoflook en de helft van de krulpeterselie toe aan de aardappelen.

5

Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de overige knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de spruitjes en 1 el water persoon toe en bak, afgedekt, 8 - 12 minuten. Schep af en toe om. Leg de beenham op een serveerschaal. Meng per persoon 1/2 el boter door het overgebleven vocht in de ovenschaal, zodat er een saus ontstaat. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelen over de borden. Serveer de beenham op een schaal, snijd deze vast in plakken en serveer de saus er in een klein kommetje bij. Verdeel de bospeen en spruiten over schalen of borden. Garneer de bospeen met de hazelnoten en de overige krulpeterselie. Rasp de parmigiano reggiano boven de spruiten. Serveer met de mayonaise.