HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBeenham Met Haricots Verts In Spek
topBanner
Beenham met haricots verts in spek

Beenham met haricots verts in spek

met erwtenpuree en geroosterde appel en peer

Bourgondisch
Lees meer

De beenham in dit recept zit al in een jasje van honing en mosterd - dat past perfect bij het gegrilde fruit en de uienchutney en levert een harmonieuze feestmaaltijd op.

Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)SulfietMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Kruimige aardappelen

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

300 gram

Haricots verts

25 gram

Ontbijtspek

50 gram

Doperwten

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

40 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

400 gram

Beenham met honing-mosterdmarinade

(BevatMosterdKan bevattenGluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Selderij)

Zelf toevoegen

50 ml

Runderbouillon

½ el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Rode wijnazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5134 kJ
Energie (kcal)1227 kcal
Vetten64.0 g
waarvan verzadigd31.0 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers35.0 g
Vezels17 g
Eiwitten54 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Leg de beenham in een grote ovenschaal. Bak de beenham 30 - 40 minuten. Verwijder het klokhuis van de appel en peer en snijd de appel en peer in partjes.Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en snijd de bieslook fijn. Verwijder de steelaanzet van de haricot verts.

3

Maak pakketjes van de haricots verts en wikkel het ontbijtspek eromheen. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de rolletjes met 1/4 el olijfolie per persoon en peper. Bak de laatste 15 minuten de haricotsverts-spekrolletjes, de appel en de peer mee met de beenham in de oven. Breng in een steelpan een klein laagje water met een snuf zout aan de kook. Kook de doperwten 5 minuten. Giet af en bewaar apart.

4

Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: 50 ml slagroom en 1/2 el roomboter toe en breng op smaak met peper en zout.Voeg vervolgens de helft van de bieslook en 1 tl mosterd per persoon toe en roer goed. Voeg ook de doperwten toe en meng goed. Houd de puree tot serveren warm op laag vuur.

5

Verhit in de steelpan van de doperwten 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn, de runderbouillon en de uienchutney. Laat in 8 - 10 minuten inkoken. Verlaag het vuur en voeg de overige slagroom, peper en zout toe en roer goed door. Verhit nog 2 - 3 minuten.

6

Snijd de beenham in plakken en verdeel over de borden. Serveer met de erwtenpuree, haricotsverts-spekrolletjes en de geroosterde appel en peer. Garneer het fruit met het amandelschaafsel en de overige bieslook. Serveer met de uienchutneysaus.