BBQ met zalmpakketje, kipsaté, worst en hamburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

BBQ met zalmpakketje, kipsaté, worst en hamburger

met stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter, maiskolf en pofaardappel

Allergenen :
Mosterd
Eieren
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

230 gram

Pofaardappel

2 stuk(s)

Maiskolf

125 gram

Roomboter

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

10 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Wittekool en wortel

90 ml

Kokosmelk

2 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

2 stuk(s)

Kipsatéblokjes

4 stuk(s)

Spies

2 stuk(s)

Zalmfilet

10 ml

Basilicumcrème

2 stuk(s)

Gekruide runderburger

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

4 ml

Olijfolie met citroen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

2 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)9513 kJ
Energie (kcal)2274 kcal
Vetten150.3 g
waarvan verzadigd61.8 g
Koolhydraten119.3 g
waarvan suikers33 g
Vezels13.6 g
Eiwitten100.4 g
Zout5.6 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Steelpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

1
  • Was de aardappel en laat de schil zitten. Halveer de aardappel.
  • Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een halve pofaardappel op.
  • Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 50 - 55 minuten op de BBQ en keer regelmatig (zie Tip).
  • Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er een eetlepel kruidenboter op die je in stap 3 maakt.

Tip: Tip 1: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Tip 2: Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

2
  • Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon (zie Tip).
  • Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout.
  • Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 20 - 25 minuten op de BBQ, keer regelmatig. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!
  • Snijd de courgette en paprika in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd de rode ui in kwarten.

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

3
  • Voeg de pindakaas toe aan een steelpan met de kokosmelk en de ketjap. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de verse kruiden met de overige roomboter, peper en zout (zie Tip).
  • Snijd de demi-baguette in reepjes en serveer met de zelfgemaakte kruidenboter.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix.
4
  • Rijg de kip aan de spies. Bak de kipsaté 15- 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. De kipsaté is gaar als het vlees van binnen niet meer roze is. Serveer met de zelfgemaakte pinda-saus.
  • Rijg de groenten om en om aan de spies. Bak de groentenspies 15 - 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Besprenkel met de olijfolie met citroen.
  • Leg de worsten op de BBQ, bak 10 -12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is.
  • Leg het stukje zalm op een stuk aluminiumfolie, smeer in met de basilicumcrème, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak het zalmpakketje 8 - 9 minuten op de BBQ.
  • Bak de hamburger 3 minuten per kant in het midden van de BBQ. De hamburger hoeft niet helemaal doorbakken te zijn en mag rozé zijn van binnen. Serveer met de smokey tomatenketchup.