topBanner
BBQ box met runderspies, garnalen, worst en kipfilet

BBQ box met runderspies, garnalen, worst en kipfilet

4p | met stokbrood met kruidenboter, maiskolf en pofaardappel

BBQ
Lees meer

Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de Barbecuebox, inclusief 4 soorten vlees en vis, 4 bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 4 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 4 personen

4 stuk(s)

Pofaardappel

50 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

4 stuk(s)

Maiskolf

4 stuk(s)

Biologische demi-baguette

(BevatGlutenbevattende granen)

400 gram

Grote gemarineerde garnalen

4 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

4 stuk(s)

Boerenworst

200 gram

Witte kool en wortel

75 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

60 gram

Smokey tomatenketchup

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Spies

4 stuk(s)

Runderspies

Zelf toevoegen

4 tl

Mosterd

4 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)7882 kJ
Energie (kcal)1884 kcal
Vetten111.0 g
waarvan verzadigd50.0 g
Koolhydraten123 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels14 g
Eiwitten89 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was de aardappel en laat de schil zitten. Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een pofaardappel op. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 35 - 40 minuten op de BBQ en keer regelmatig.Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er een eetlepel kruidenkaas op.

2

Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 15 - 20 minuten op de BBQ, keer regelmatig. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven. Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met 150 g roomboter, peper en zout. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de knoflook en de andere helft van de verse kruiden, peper en zout. Meng in een kleine kom de mayonaise en de smokey tomatenketchup.

4

Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is. Bak de runderspies op de BBQ in 4 - 6 minuten rondom bruin en laat 2 minuten aan de zijkant van de BBQ rusten. Het vlees mag nog rood van binnen zijn. Grill de kipfilet op de BBQ 4 - 5 minuten per kant. Het vlees is gaar de binnenkant niet meer roze is. Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant tot ze mooi roze zijn. Serveer het demi-baguette en de sausjes bij het vlees.