Bavette met gepofte aardappelen met zure room
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bavette met gepofte aardappelen met zure room

Bavette met gepofte aardappelen met zure room

met balsamico-tomaatjes en salade van meloen en feta

Bavette is een stuk van het rund dat wordt gesneden uit de vang - tussen bil en borst. Deze spier beweegt veel en geeft de bavette zijn unieke structuur en excellente smaak.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

5 gram

Verse munt en bieslook

50 gram

Biologische zure room

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Cantaloupemeloen

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bavette van Blonde d'Aquitaine

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)929 kcal
Energie (kJ)3887 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers23 g
Vezels8.6 g
Eiwitten51 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat
Aluminiumfolie
Kleine kom
Ovenschaal
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen poffen
1

Haal de bavette uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de aardappelen. Halveer kleine aardappelen en snijd grote aardappelen in kwarten. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelen erop en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie goed dicht en leg op de rechterkant van een bakplaat en bak 35 - 45 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Tip: Het beste kun je de bavette al een half uur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen en alvast droogdeppen met keukenpapier.

Kruidensausje maken
2

Snijd de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Cherrytomaten bakken
3

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de overige olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal bij de aardappelen in de oven en bak de laatste 15 minuten mee.

Salade maken
4

Halveer de meloen, schep met een lepel de zaden eruit en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Meng de meloen en munt in een saladekom en breng op smaak met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, peper en zout. Verbrokkel de feta erboven.

Bavette bakken
5

Wacht totdat de aardappelen en tomaten bijna klaar zijn. Wrijf de bavette in met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg de roomboter toe zodra de koekenpan heet is. Voeg de bavette en de takjes tijm toe aan de koekenpan. Bak de bavette 1 - 2 minuten per kant. Haal de bavette uit de pan en laat 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Snijd de roomboter in kleine blokjes voordat je hem in de koekenpan doet. Dan wordt alle boter gelijkmatig verhit en voorkom je dat een deel van de boter verbrandt.

Serveren
6

Snijd de bavette tegen de draad van het vlees in dunne plakken en verdeel over de borden. Leg de cherrytomaten er deels over en deels naast. Leg de pakketjes met gepofte aardappelen erbij en vouw het aluminumfolie iets open. Pas op voor de stoom! Garneer met de zure room. Serveer de feta-meloensalade erbij.