Met een traditionele stamppot kun je alle kanten op. Vandaag vervang je bijvoorbeeld de aardappels door bataat, ook wel zoete aardappel. Deze groente zit boordevol vitamines en maakt de stamppot lekker zoet. De zoute smaak van de oude kaas zorgt voor een lekker contrast en de pecannoten maken deze voorjaarsstamppot helemaal af.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
20 gram
Pecannoten
(BevatNoten)400 gram
Zoete aardappel
200 gram
Vastkokende aardappelen
2 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Tomaat
80 gram
Rucola en veldsla
75 gram
Oude-kaasblokjes
(BevatMelk (inclusief lactose))800 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Mosterd
scheutje
Melk
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bataat en aardappelen. Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Was of schil ondertussen de bataat en de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de bataat en de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuurt. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
Stamp de bataat en aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de mosterd en een scheutje melk of bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de rode ui en de helft van de oude kaas door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de blokjes tomaat en de rucola & veldsla doorheen.
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige oude kaas en de pecannoten.