HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBataatstamppot Met Oude Kaas
topBanner
Bataatstamppot met oude kaas

Bataatstamppot met oude kaas

Met veldsla, rucola en pecannoten

Lees meer

Met een traditionele stamppot kun je alle kanten op. Vandaag vervang je bijvoorbeeld de aardappels door bataat, ook wel zoete aardappel. Deze groente zit boordevol vitamines en maakt de stamppot lekker zoet. De zoute smaak van de oude kaas zorgt voor een lekker contrast en de pecannoten maken deze voorjaarsstamppot helemaal af.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

20 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

400 gram

Zoete aardappel

200 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

80 gram

Rucola en veldsla

75 gram

Oude-kaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2703 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels12 g
Eiwitten19 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bataat en aardappelen. Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Was of schil ondertussen de bataat en de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de bataat en de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de bouillon. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de ui 6 – 8 minuten op middelmatig vuurt. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

4

Stamp de bataat en aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de mosterd en een scheutje melk of bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de rode ui en de helft van de oude kaas door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de blokjes tomaat en de rucola & veldsla doorheen.

6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige oude kaas en de pecannoten.