Bananenbrood met walnoten en kokos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bananenbrood met walnoten en kokos

Bananenbrood met walnoten en kokos

+/- 10 plakken

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Allergenen :
Noten
Eieren
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Banaan

50 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

400 gram

Bananenbroodmix

(Bevat Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Soja, Lupine)

30 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

130 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)275 kcal
Energie (kJ)1151 kJ
Vetten11 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten37 g
waarvan suikers20 g
Vezels2 g
Eiwitten6 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote kom
Garde

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Prak 2 bananen fijn met een vork. Snijd de derde banaan in de lengte doormidden en leg apart. Hak de walnoten grof. Vet een rechthoekig cakeblik in, of bekleed de binnenkant met bakpapier.

Beslag maken
2

Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, 3 el zonnebloemolie en 130 ml water. Mix het geheel met een garde of handmixer tot een egaal beslag. Voeg de gehakte walnoten en 2/3 van de kokosrasp toe en meng goed.

Bananenbrood  bakken
3

Giet het beslag in het cakeblik. Leg de twee halve stukken banaan bovenop en druk ze een beetje in het beslag. Ze moeten nog wel zichtbaar zijn. Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.

Serveren
4

Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar! Haal het uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik. Garneer met de overige kokosrasp en snijd in plakken.