HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBananenbrood Met Walnoten En Kokos
topBanner
Bananenbrood met walnoten en kokos

Bananenbrood met walnoten en kokos

10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Allergenen :NotenEiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten

Voor 10 personen

Ingredientenarrow down iconarrow down icon

Voor 10 personen

3 stuk(s)

Banaan

60 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

30 gram

Kokosrasp

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

400 gram

Bananenbroodmix

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenSoja, Lupine)

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1180 kJ
Energie (kcal)282 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels2 g
Eiwitten6 g
Zout0.6 g
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Prak 2 bananen fijn en snijd de derde banaan in de lengte doormidden en leg apart. Hak de walnoten grof. Vet een rechthoekig cakeblik van 25 cm in of bekleed met bakpapier.

2

Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, 3 el zonnebloemolie en 130 ml water. Meng het goed door elkaar tot een egaal beslag. Voeg de walnoten toe en 2/3 van de kokosrasp en meng goed door.

3

Giet de vulling in het met bakpapier beklede cakeblik. Leg op het eind de gehalveerde banaan bovenop en druk een beetje in het beslag. Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.

4

Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar! Haal het uit de oven en laat even afkoelen in het blik. Garneer met de overgebleven kokos en snijd in plakken.