Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
/ Voor 2 personen
/ Voor 2 personen
60 gram
Speculaasstukjes
(BevatGlutenbevattende granen)120 gram
Stroopwafelkruimels
(BevatGlutenbevattende granen, Ei)4 stuk(s)
Banaan
1 tl
Gemalen kaneel
200 ml
Slagroom
(BevatMelk (inclusief lactose))20 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)15 gram
Chocoladevlokken
(BevatMelk (inclusief lactose), Soja)60 gram
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))2 el
Suiker
naar smaak
Zout
Smelt 40 gram roomboter in een steelpan op laag vuur. Hak de speculaas- en stroopwafelstukjes fijn tot kruimels. Voeg de kruimels toe aan de gesmolten boter. Voeg een snuf grof zout toe en meng goed.Vet een ronde taart- of springvorm met een doorsnede van ongeveer 20 cm in, of bekleed met bakpapier. Verdeel het kruimel-botermengsel over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Snijd de banaan (zie TIP) in plakjes van 1 cm dik. Verhit 20 gram roomboter in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de banaan in 2-3 minuten rondom bruin. Voeg 1 el suiker en 1 tl kaneel toe en bak in 5-6 minuten zacht. Verdeel de gebakken banaan over de koekjesbodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat minstens een uur afkoelen in de koelkast.
Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 1 el suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer op tot een stevige slagroom. Verdeel de slagroom evenredig over de taart (zie TIP).
Besprenkel de slagroom met de chocoladevlokken en de walnootstukjes en snijd in punten.