Deze pannenkoekjes maak je zonder bloem: de banaan zorgt namelijk voor de binding! Zo heb je binnen een paar minuten heerlijke pannenkoeken op tafel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
125 gram
Blauwe bessen
4 stuk(s)
Banaan
6 stuk(s)
Ei
1 zakje(s)
Gemalen kaneel
40 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 tl
Zout
1 el
Honing
1 el
Bloem
1 el
Zonnebloemolie
Prak 3 bananen met een vork in een kom (zie Tip). Snijd de overige banaan in plakjes.
Tip: Deze pannenkoekjes maak je het beste met rijpe bananen. Zijn de bananen nog niet helemaal rijp? Gebruik een staafmixer of blender om de bananen makkelijker te kunnen prakken.
Voeg de eieren, kaneel, bloem en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en roer met een vork of garde tot een beslag. Voeg 3/4 van de blauwe bessen en de helft van de kokosrasp toe (zie Tip). Meng goed door elkaar.
Tip: Ben je geen liefhebber van blauwe bessen of kokosrasp? Laat deze dan achterwege en voeg in plaats van de kokosrasp nog 1 el bloem toe aan het beslag! Gebruik de blauwe bessen en kokosrasp eventueel later nog als garnering.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Herhaal tot al het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.
Stapel de pannenkoeken op een serveerschaal en verdeel de overige kokosrasp eroverheen. Garneer met de overige blauwe bessen en de plakjes banaan. Besprenkel met de honing.