Noedels met oosters gekruide kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met oosters gekruide kippendij

Noedels met oosters gekruide kippendij

Met roerbakgroenten en rode peper

Twintig minuten, vier stappen, lekker makkelijk en heerlijk oosters van smaak: dat is dit gerecht in een notendop. De kip hebben we vast voor je gekruid met vijfkruidenpoeder. Dit is een kruidenmengsel uit de oosterse keuken dat vijf smaken combineert: zoet, zout, zuur, bitter en pittig.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Oosters gekruide kippendijstukjes

200 gram

Hollandse groentemix

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

100 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2728 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers7 g
Vezels7 g
Eiwitten33 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Bord

Instructies

Snijden
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. • Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

• Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijstukjes 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de rode peper, knoflook en groentemix toe. • Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 – 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Noedels koken
3

• Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. • Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
4

• Verdeel het gerecht over de borden en voeg ketjap naar smaak toe.