HelloFresh
topBanner
Bami goreng met vegetarische runderstukjes

Bami goreng met vegetarische runderstukjes

met knapperige wokgroenten en gefrituurde sjalot

Lees meer

Wist je dat goreng gebakken betekent in het Indonesisch?

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuks

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

200 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuks

Bosui

2 stuks

Sjalot

200 g

Witte kool en wortel

160 g

Vegetarische runderstukjes

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Soja)

1 zakje

Javaanse wokpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

1 zakje

Vietnamese saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

7 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3130 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels11 g
Eiwitten33 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Wok of hapjespan
Keukenpapier
Schuimspaan
Kleine steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de rode peper fijn.

2

Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel en giet af. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 cm. Snijd het groene gedeelte van de bosui in fijne ringen en bewaar hiervan een klein deel om later mee te garneren. Snijd de sjalot in zeer fijne, halve ringen.

3

Verhit circa 3 el zonnebloemolie per persoon in een kleine steelpan. Zorg dat de hele bodem van de pan bedekt is met olie en laat goed heet worden. Kneed alle sjalot-ringen los van elkaar. Voeg de sjalot voorzichtig toe aan de olie en frituur 4 - 5 minuten of tot ze goudbruin kleuren. Schep ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng op smaak met zout en zet apart.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en rode peper 1 minuut. Voeg de wortel, kool en de bosui toe aan de wok. Bak dit 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.

5

Voeg de vegetarische runderstukjes en Javaanse wokpasta toe aan de wok of hapjespan en bak 3 minuten. Voeg dan de gekookte noedels samen met de Vietnamese saus en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de pan. Verhit nog 1 - 2 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de bami goreng over de borden. Garneer met de overige bosui en de gefrituurde uitjes.