HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBami Goreng Met Vegetarische Runderstukjes
topBanner
Bami goreng met vegetarische runderstukjes

Bami goreng met vegetarische runderstukjes

met knapperige wokgroenten en gefrituurde sjalot

Lees meer

Wist je dat goreng gebakken betekent in het Indonesisch?

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuk(s)

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

4 stuk(s)

Bosui

2 stuk(s)

Sjalot

200 gram

Witte kool en wortel

160 gram

Vegetarische runderstukjes

(BevatGlutenbevattende granen, Ei, Soja)

1 zakje(s)

Javaanse wokpasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

1 zakje(s)

Vietnamese saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

7 el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3130 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels11 g
Eiwitten33 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Wok of hapjespan
Keukenpapier
Schuimspaan
Kleine steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de rode peper fijn.

2

Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel en giet af. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 cm. Snijd het groene gedeelte van de bosui in fijne ringen en bewaar hiervan een klein deel om later mee te garneren. Snijd de sjalot in zeer fijne, halve ringen.

3

Verhit circa 3 el zonnebloemolie per persoon in een kleine steelpan. Zorg dat de hele bodem van de pan bedekt is met olie en laat goed heet worden. Kneed alle sjalot-ringen los van elkaar. Voeg de sjalot voorzichtig toe aan de olie en frituur 4 - 5 minuten of tot ze goudbruin kleuren. Schep ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng op smaak met zout en zet apart.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en rode peper 1 minuut. Voeg de wortel, kool en de bosui toe aan de wok. Bak dit 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.

5

Voeg de vegetarische runderstukjes en Javaanse wokpasta toe aan de wok of hapjespan en bak 3 minuten. Voeg dan de gekookte noedels samen met de Vietnamese saus en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de pan. Verhit nog 1 - 2 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de bami goreng over de borden. Garneer met de overige bosui en de gefrituurde uitjes.